Het is groen, maar je kunt er toch skien.... FLACHAU !!
Hallo allemaal,
Hier even een update vanuit Flachau. Het is hier nog steeds helemaal groen, de eerste neerslag wordt pas vanaf het weekend verwacht. De temperatuur moet nog flink omlaag, anders krijgen we regen in plaats van sneeuw en daar zitten we natuurlijk helemaal niet op te wachten. Toch is de eerste skilift in Flachau al open. Lang leven de sneeuwkanonnen! Afgelopen maandag was het dan zover, de eerste afdaling van dit seizoen in Flachau. Jawohl!
Charlotte is op dit moment bezig met haar anwarter opleiding. We hebben nu allebei een Oostenrijks telefoonnummer, dus we kunnen nu onderling lekker goedkoop bellen. Wel zo prettig! Charlotte heeft het goed naar haar zin. Het is gelukkig nog steeds lekker weer op de gletsjer in Kaprun. Het lijkt er wel op dat de anwarter opleiding dit jaar wat pittiger is dan enkele jaren geleden in Tirol. Charlotte moet dus flink aan de bak, maar tot nu toe doet ze het erg goed.
Afgelopen weekend ben ik een heel stuk omhoog gelopen naar het eerste bergrestaurant op de dalafdaling naar Flachau. Mooi en erg stil bergpad en na een uurtje lopen een schitterend uitzicht over het dorp en het hele dal. Oostenrijk is toch eigenlijk prachtig, zelfs als er nog geen sneeuw ligt!
Dinsdag is Rob (mijn neefje en onze huisgenoot deze winter) naar Flachau gekomen. Gezellig, want het was hier nu wel een beetje stil. Er is zo voor het seizoen echt nog niets te beleven in een wintersportdorp als Flachau. Dinsdag zijn we met een groepje lekker een dagje gaan skiën op de gletsjer in Kaprun. Konden we meteen even controleren of Charlotte wel goed d'r best deed. :)
Charlotte's nieuwe telefoonnummer is 0043664 644 2001 en mijn nieuwe nummer is 0043664 644 1990. Onze Nederlandse nummers gebruiken we eigenlijk bijna niet meer, dus we zijn waarschijnlijk beter bereikbaar op onze nieuwe nummers. Een telefoontje of sms'je is altijd welkom!
Tot zover, volgende keer meer verhalen!
Groeten Jorg