Surfing in paradise
12 aug. 2012
🇮🇩
vanuit Indonesië
De dagen in Yogyakarta zijn echt super snel gegaan. We hebben nog een dagje 2 fietsen gehuurd om de stad wat verder te bekijken. We zijn naar de plaatselijke dierenmarkt geweest. Dit was erg leuk om te zien want ze verkochten hier echt van alles. Zo waren er vele soorten vogels, konijnen, cavia's, hondjes en kittens, maar ze verkochten ook enorme pytons, vliegende honden,uilen, schildpadden, aapjes en enorm veel soorten hagedissen. Ik vond de regenboog pyton erg gaaf om te zien, maar als huisdier zou ik hem niet willen! Na de dierenmarkt zijn we naar een groot winkelcentrum aan de andere kant van de stad gegaan. Hier hebben we gelunched en zijn we naar de nieuwe batman film gegaan. Erg gave film! Het was inmiddels donker geworden buiten en we moesten nog terug naar ons hotel fietsen. Met de vleermuizen die rond ons hoofd vlogen bleven we helemaal in het batman-thema.
Op 3 augustus ging de wekker erg vroeg, namelijk om 4 uur. We hadden een dagtrip geboekt naar de Borobudur tempel. We gingen zo vroeg omdat met zonsopgang de Borobudur het mooist is. Dit was ook zeker zo! We gingen met een klein busje heen want de Borobudur ligt 40 km van Yogya. Helaas had het meisje wat naast ons in de bus zat net dr schoenen ingespoten met geurvreter, wat echt enorm stonk! Zelfs met het raampje open was het niet te harden. We kwamen allebei misselijk en groen uit het busje en we waren blij dat we er waren!
Het was nog erg rustig om de Borobudur, niet zo gek want het was pas 6 uur smorgens. We hebben mooie foto's kunnen maken en we vonden het erg mooi om te zien. De vele buddha's en stoepa's waren erg gaaf en omdat het een beetje heiig was gaf dit een mysterieus effect.
Terug gekomen zijn we nog even gaan slapen, helaas werd ik daarna met koorts wakker en voelde me erg ziek. S'avonds voelde ik me nog veel slechter en hebben we even een dokter langs laten komen voor de zekerheid. Die heeft me een antibiotica kuurtje voor geschreven en daarna voelde ik me snel weer beter. De dokter deelde me opgewekt mee:' Ja Nederland is heel schoon en Indonesia, tja niet zo schoon.' Ik was zijn 10e Nederlandse klant van de dag dus de dokter deed goede zaken.
De dagen erna hebben we rustig aan gedaan zodat ik weer een beetje kon bijkomen. Woensdags zijn we met de bus van Yogya naar Pandangaran gegaan. Dit is een kleine kust plaats tussen Yogyakarta en Jakarta in. De busreis duurde normaal 7 uur, wij hebben er 9 uur over gedaan omdat we een lekke band hadden. De krik was vervolgens ook stuk en de chauffeur moest ergens verderop een krik gaan halen. Het verbaasde ons niet dat de band lek was, in het wegdek zaten soms flinke gaten en onze chauffeur reed echt als een idioot. Hij nam een keer een bruggetje zo hard dat de complete minibus los kwam van de grond! Na een uur van banden verwisselen konden we weer verder. Na een paar uur stopte hij bij een kleine garage waar hij de band liet plakken, er zaten maar 5 gaten in de band! Vervolgens moest deze er ook weer onder wat ook allemaal lang duurde. Het was dus een flinke reis met een hoop geschud, ik was blij dat we er waren!
Het is in Pandangaran op het moment erg rustig door de ramadan. Omdat mensen vasten doen ze de rest van de tijd erg weinig, aan het eind van de ramadan on de 19e schijnt het hier enorm druk te worden. Wij zijn hier dan al weer weg en we kunnen nog lekker genieten van de rust. We hebben een goedkoop hotel gevonden direct aan zee. We hebben ook een zwembad wat erg lekker is omdat de zee hier erg ruig is en zwemmen afgeraden wordt.
De eerste 2 dagen hebben we veel bij het zwembad gehangen en lange strandwandelingen gemaakt. Vandaag hebben we onze eerste surflessen gehad! We hadden allebei onze eigen instructeur wat heel luxe was. Het ging nog best goed, na een half uur konden Jorg en ik allebei aardige runs maken. Na de les hebben we even lekker gelunched en gechilled bij een strandtent. Pandangaran is heerlijk rustig en een waar surf paradijs!
14 aug. 2012, 13:43
Wat leuk om op onze 41e trouwdag jullie verslag te lezen. De borobudur vonden wij ook erg indrukwekkend. Vanuit Yogya (geweldige stad) zijn wij ook naar de Prambanan geweest. Hebben jullie nog iets meegekregen van de olympische spelen? Met name de medailles voor de hockyers zullen jullie wel fijn vinden. ????.
Is dit jullie laatste stop voor Australie?
Liefs Albert en Tine
14 aug. 2012, 13:46