carpe-diem.reismee.nl

FIS Ski World Cup

De afgelopen dagen zijn zo snel gegaan en er is een hoop gebeurd. Zo zijn Jorg en ik al allebei al bijna een week aan het werk. Ik heb sinds zondag 2 jongetjes van 4 en 5 jaar oud, erg leuk maar het laatste uur van zo'n lange dag zijn ze allebei helemaal op, dan spelen we gezellig nog maar een spelletje of nemen een snoepjes-eet pauze. Omdat bij ons de kinderwei nog niet klaar is, zijn we bij een sleeplift aan de andere kant van het dorp gaan skien maar aangezien deze kinderen beide nog nooit geskied hadden was dit ook nog een stap te ver. Er zat dus niet anders op dan om ze elke keer een stukje omhoog te duwen zodat we het glijden en stoppen konden oefenen. Zwaar werk maar ze vonden het allebei fantastisch. Gelukkig kon 1 van de jongetjes na anderhalve dag zelf met de lift en nam ik de andere mee tussen mijn benen omhoog.

Jorg heeft afgelopen week ook een groepje kinderen gehad. Omdat de World Cup hier gehouden wordt heeft Jorg ook een jongetje gehad waarvan de moeder (Sarah Schleper) meedeed aan de race. Jorg nam Lasse mee skiën zodat mama kon trainen. Hij reist samen met zijn vader en moeder de hele wereld over zodat mama kan racen. Jorg heeft het erg leuk gehad met hem en van zijn mama heeft hij een handtekening gekregen! Lasse, het kleine racemonster heeft ook zijn eigen blog, via deze link kan je de foto's zien van hem en Jorg samen: http://lassebadasse.blogspot.com/?spref=fb

Omdat we beiden mittagsbetreuung hadden konden we gezellig samen eten met onze kids. Een groot bord frietjes met extra veel ketshup was favoriet. Daarna nog lekker een kleurplaat maken en dan was het alweer tijd om te gaan skiën.

Jorg en ik zijn samen met nog wat andere collega's naar beide races geweest. Op dinsdag avond waren de dames en op woensdag avond de heren. Echt super gaaf om te zien, ook alles er omheen. Met de kaarten die we via de skischool hadden gekregen mochten we langs het hek staan, maar ja een piste loopt omhoog en om wat te kunnen zien moesten we toch een behoorlijk eind klimmen over een steile gladde piste. Omhoog ging wel maar toen de race was afgelopen wilde meer dan 1000 man ook weer naar beneden. Sommige hadden iets meer last van de gladdigheid door het vele bier en namen in hun glijpartij velen mensen mee naar beneden. Het was een heel avontuur om veilig naar beneden te komen met zoveel mensen.

Voor de Oostenrijkers is dit echt een volkssport. Wanneer er een oostenrijker naar beneden kwam was dit duidelijk te horen aan het gejuich, getoeter en geschreeuw. Maar na een hele dag werken en in de kou staan kijken naar zo'n race was ik echt toe aan mn bed, de afterparty's hebben we niet gehaald.

Vanaf zaterdag gaat het hier goed losbarsten, dan is het 2 weken hard werken. De week na oud en nieuw is vaak nog drukker dan de kerst week. Ik vind het altijd wel gezellig het hoog seizoen. Ja je moet soms even wachten bij een lift of een piste is net ff te druk maar het betekend ook een volle après-skitent en veel gezelligheid in het dorp. Het sneeuwt nu al 2 dagen hier en er is aardig wat gevallen. De pistes zijn nu echt in top conditie, net op tijd voor de grote mensenmassa.

Albert en Tine

Wij vinden het erg leuk om op deze manier jullie belevenissen te kunnen volgen. Moeten jullie met de kerstdagen ook werken of kunnen jullie 2 dagen rustig aan doen en lekker eten en drinken?
Fijne kerstdagen en een heel gelukkig 2012.
Liefs van Albert en Tine

Ineke en Harry Eichelberg

Lieve Jorg,
Van harte gefeliciteerd met je 28ste verjaardag ! Allereerst een mooie winter gewenst, met veel zon en sneeuw en veel aardige en leergierige leerlingen. En daarna heb je weer andere mooie plannen. We wensen je toe dat al je dromen uit mogen komen !
Doe de hartelijke groeten aan Charlotte. We vinden jullie stukjes heel leuk om te lezen !

Harry en Ineke

Albert en Tine

Jorg en Charlotte, een heel goed, gelukkig en reislustig 2012. Jorg heb je onze sms ontvangen op je verjaardag? Zo niet dan nogmaals bij deze van harte gefeliciteerd. We zijn vanavond met je ouders bij Wil geweest en hebben je sms gelezen. Liefs Albert en Tine

Annette&Han

Leuke foto's en belevenissen ! Have fun !