Ingesneeuwd
Ik kan me nog vaag herinneren dat Jorg en ik ons druk maakte over het feit dat er nog geen sneeuw was gevallen begin december. Inmiddels hebben we zo veel sneeuw en is alles zo wit dat het dit nog moeilijk voor te stellen is. Het heeft hier sinds vorige week 4 dagen en nachten achter elkaar gesneeuwd en de auto moesten we daardoor echt uitgraven (zie foto).
Ondanks dat de kerst drukte voorbij is hebben we nog een drukke week gehad. Deze week zijn er heel veel Russen en Kroaten hier in Flachau. Zo ook bij ons op de school. Jorg skiet al de hele week met een groep van 13 Kroatische kinderen. Ze zijn allemaal al wat ouder en kunnen goed skiën en spreken ook allemaal redelijk Engels. Ook ik heb deze hele week al Kroatische kids, de mijne zijn echter wat jonger en hun Engels komt niet veel verder dan Yes,no en go

Op de skischool is het nu ook weer een stuk rustiger, veel collega's komen alleen tijdens de top-weken helpen en we zijn daardoor nu nog maar met een groepje van 14 leraren. Dit betekent ook met minder mensen de kinderwei op- en afbouwen maar het gaat steeds effectiever. Het zijn lange dagen die we maken. Het lesgeven zelf is maar 4 uur per dag. Daarnaast moet er echter opgebouwd worden, tussen de middag met de kinderen eten, en ‘s middags is er ook 3x per week nog een activiteit die moet worden voorbereid en weer moet worden afgebroken. Vaak zijn Jorg en ik al rond 8 uur op de kinderwei en gaan we om half 6 weer naar huis. De dagen lijken hier echter veel korter en ze vliegen om.
Voor vanavond en vannacht is er weer sneeuw voorspeld. De afgelopen 2 dagen hebben we gelukkig mooi weer en zon gehad. Nu nog een vers laagje erbij en dan kunnen we zaterdag op onze vrije dag lekker tot aan onze neus in de poeder skiën!
Tot snel!
Hallo Charlotte
Wat hebben jullie 'n pak sneeuw dat had je inderdaad niet kunnen bedenken dat er zoveel sneeuw zou gaan vallen. Het lijkt me wel geweldig en apart en bijzonder om zoveel sneeuw mee te maken. Ik ga er van uit als wij in maart gaan dat er dan voor ons nog voldoende sneeuw ligt....Heerlijk om naar uit te kijken. Het weer is hier ook 3x niks veel wind en regen en daar heb ik zo'n vreselijke hekel aan. (als je haar maar goed zit hahaha) Binnen Akzo is het op dit moment wat rustig alhoewel wij op kort termijn 'n grote klus krijgen voor het versturen van flashlight wereldwijd. voor alle medewerkers die binnen AkzoNobel hebben mogen stemmen voor het beste project voor de minderbedeelde kinderen (mensen). Paul en ik ga ongeveer 4000 stuks versturen dus daar kunnen wij ons weer helemaal op uitleven. Charlotte wat moet het voor jou en Jorg een geweldige beleving zijn om zo'n lange periode te kunnen en mogen skiën heerlijk buiten zijn en natuurlijk ook erg leuk om met kindertjes bezig te zijn ik bewonder jullie want je zult toch ook heel veel geduld moeten hebben. (zit ik hier in C2 achter het glas). Vorige week heb ik nog even gezellie met je vader gekletst.... en natuurlijk ook zakelijk...Verder gaat het goed met mij en heb ik niets te klagen....Dus voor jou en Jorg nog 'n hele fijne skietijd toegewenst. Geniet samen wat de tijd gaat zeker snel. Veel liefs Wilma