carpe-diem.reismee.nl

Arrival in Indonesia !!

Eindelijk was het zover, 23 mei; onze reis ging beginnen. Na uitgezwaaid te zijn door mijn ouders, hebben george margreet en caro ons naar dusseldorf gebracht. Hiervandaan vlogen we naar london om daar over te stappen op het vliegtuig naar Singapore. De reis ging vlot en voor we het wisten stonden we in ons kamertje in het hostel. Er paste net een stapelbed in waar je naast kon staan. Maar met airco en internet en een douche verderop in de gang was het prima te doen. We hebben ons visum voor Indonesie in singapore geregeld. We hadden op internet gevonden dat een meneer dat in 1 dag voor ons kon regelen. Deze meneer werkte vanuit de Macdonalds naast het Hilton. Hij had het druk want er lagen al aardig wat paspoorten. Om middags 4 uur konden we ons visum ophalen, joepie! We hadden allebei toch behoorlijk last van een jetlag dus zijn even chinatown ingeweest en daarna weer met de metro naar het hostel gegaan. 'S avonds op de hoek van de straat lekker wat gegeten en daarna vroeg gaan slapen. Vrijdagmorgen zijn we vroeg vertrokken naar de haven waar de boot ons naar Batam (Indonesie) bracht. De overtocht duurde maar een uurtje en het was leuk om singapore nog een keer vanaf het water te bekijken. Het was erg druk bij de douane toen we aankwamen, maar na even gewacht te hebben waren we dan toch echt in indonesie. Het was wel even wennen, veel drukte en schreeuwende mensen, totaal anders dan singapore. We hebben vanaf Batam meteen een andere boot gepakt naar Karimun Island. We waren de enige buitenlanders aan boord en eenmaal aangekomen in Karimun zijn we nog steeds de enige buitenlanders. Er word daarom ook veel naar ons geroepen en gekeken. We konden gelukkig snel een hotel vinden in de buurt van de haven, het is een prima hotel maar wel een beetje vergane glorie. Naast het hotel zit een rastaurant met allerlei verschillende standjes, hier zijn we de eerste avond gaan eten. We zaten nog niet of er stonden 8 mensen om ons heen om onze bestelling op te nemen. Na wat besteld te hebben werden we gelukkig met rust gelaten en konden we lekker genieten van het feit dat we aan zee, onder een palmboom onze eerste indonesische maaltijd zaten te eten...

Annerieke en Adwin

Ha lot en jorg,

leuk om mee te kunnen lezen! We zullen jullie volgen. Hoe is het weer daar? Lekker warm? Blijven jullie nu voorlopig daar om dingen te bekijken?! Heel veel plezier!

margreet

lijkt een fijn adresje om bij te komen van de jetlag.ciuman

Jake, Marleen en Kate

Hey Jorg en Charlotte,
Het klinkt allemaal heel Chill!
Fijn dat t goed gaat daar.

Nog onwijs bedankt voor het mooie cadeau dat jullie voor Kate hebben achter gelaten. Ze is er heel blij mee en vind m vooral heel mooi!

We zijn benieuwd naar de volgende blog,
X

Roel en Nienke

Fijn dat alles in het begin zo goed is verlopen. Zijn jullie deze week lekker bijgekomen van de reis en de jetlag? Al plannen voor de komende periode?

Ben benieuwd naar de eerste foto's!

X