Oerend hard door Ubud
13 jun. 2012
🇮🇩
vanuit Indonesië
De treinrit was lang maar het uitzicht was erg mooi. We kwamen in het donker aan in Ketapang, vanaf hier ging de ferry naar Bali. We konden gelukkig snel een hotel vinden, onze kamer had geen douche dus wassen moest met een bakje koud water uit de kraan. Het was maar voor een nachtje dus dat was goed te doen. De volgende morgen zijn we met de ferry en de bus naar Denpasar gegaan. Denpasar is de hoofdstad van Bali. Vanaf hier was het niet ver meer naar Kuta. Kuta beach is zo toeristisch als maar kan, maar we konden daardoor een leuk bungalowtje vinden met zwembad, het aanbod is hier namelijk enorm! De eerste avond zijn we bij een tentje om de hoek gaan eten, dat beviel erg goed en we zijn een nog een aantal keer terug geweest. De nasi goreng, sweet and sour en sate ayam smaakte goed. Af en toe aangevuld met een heerlijke koele mango juice of banana pancake.
We zijn veel op het strand geweest en we hebben zelfs nog een paar keer geprobeerd te surfen! We mochten een surfplank lenen bij het hotel, echt een oudje maar het was lachen om een keer te proberen! We gaan denk ik nog wel een keertje ergens een lesje boeken, want het is zeker niet makkelijk, maar het smaakt na meer na een paar keer een seconde gestaan te hebben.
Sinds gister hebben we echter het strand even achter gelaten en we zijn op dit moment in Ubud, een stadje in het binnenland. Het is hier erg relaxed allemaal, er zijn hier ook een ander soort toeristen dan in Kuta. In Kuta had je veel feestgangers, hier zijn de toeristen allemaal wat rustiger en sommige redelijk zweverig. Ubud wordt wel de culturele hoofdstad van Bali genoemd met enorm veel art galleries en plaatselijke kunst.
We hebben na enig zoeken een erg leuk en rustig kamertje gevonden bij mensen thuis. Er zijn hier veel homestay's, zoals de naam al zegt bij mensen thuis is. Er staan dan meerdere gebouwen/bungalowtjes rondom een binnentuin. Alles is gebouwd in typisch Balinesche stijl met tempeltjes en mooie decoraties en versieringen. De entree van onze kamer lijkt meer op die van een tempel dan van een kamer met de hand uitgesnede houten deur en decoraties.
We hebben vandaag een scootertje gehuurd en zijn daarmee op pad gegaan. Het is hier een stuk rustiger op de weg en het is goed te doen, alleen wel opletten dat we links moeten rijden. We zijn vandaag naar een apentempel geweest, erg leuk om te zien, de aapjes waren erg actief en zaten elkaar achterna voor bananen of hingen aan de benen van de toeristen om in hun zakken te zoeken naar eten. Daarna zijn we een stukje gaan touren rond Ubud, prachtig om te zien de grote bomen en de jungle afgewisseld door rijstevelden waar de boeren aan het werk zijn.
Vanavond met de brommer op pad gegaan om een leuke eettent te zoeken en die hebben we gevonden. Misschien wel de beste sweet and sour tot nu toe en heerlijke curry. Voor het eten is Jorg nog even naar een lokale kapper geweest. Knippen, scheren en massage voor maar 1,75 euro! En het resultaat mag er zijn, doet de dure kapper in Velp ze niet na!! :)
Net even op internet geweest bij de supermarkt op de stoep, want daar was gratis wi-fi. Morgen weer lekker touren rond Ubud en genieten van al het moois dat Bali te bieden heeft!!
Veel liefs uit het prachtige Ubud en bedankt voor alle leuke reacties!
p.s. Morgen gaan we naar lovina beach....
13 jun. 2012, 19:18
Zo dat klinkt weer super!!! Veel plezier en geniet ervan dikke kus uit Velp
13 jun. 2012, 21:18
Hoi lieve mensen,
Jullie zitten er heerlijk bij en zien veel, lekker eten en mooie ontdekkingen. Hier is het momenteel Ned-Duitsland op tv en we zitten alweer op 1-0 achterstand en we moeten winnen vanavond. Dat zijn onze zorgen momenteel! Geniet lekker verder en liefs van tante Wil
15 jun. 2012, 12:09
Hallo Jorg en Charlotte,
Leuk om wat van jullie te lezen. Geniet er lekker van!
Groet,
Anne Linda