Op een (on)bewoond eiland...
08 jul. 2012
🇮🇩
vanuit Indonesië
Vanuit Lovina zijn we per auto naar Padang Bai gereisd, erg relaxed in een mooie auto met airco. Ik kon voorin zitten dus geen last van wagenziekte dit keer. Padang bai is erg leuk en relaxed, er zijn een aantal mooie baaien in de buurt met wit strand en blauwe zee. Wij zijn een dag naar blue lagoon beach gegaan, dat was 10 min lopen vanaf onze homestay. We hebben een dagje gesnorkeld en op het strand gelegen. Het was erg rustig dus we hadden de baai bijna voor onszelf.
De volgende morgen zijn we naar de haven gelopen en hebben de ferry naar Lombok genomen. De boot ging lekker op en neer en dat voor 4 uur. De boot komt in Lembar aan, hier is helaas geen bemo te vinden zoals in de Lonely Planet staat. Wel een bus gevonden die naar Senggigi ging maar die was helaas niet goedkoop. In Mataram, de hoofdstad van Lombok moeten we overstappen in een kleinere bus maar vanaf hier is het niet ver meer. Senggigi is een leukebadplaats met genoeg hotels en restaurants. Voor de eerste nacht zijn we niet te lang opzoek gegaan naar een slaapplek, het was weer een hele reis. De volgende morgen hebben we een leuke en goedkope homestay kunnen vinden voor 2 nachten. Ook in Senggigi hebben we een scooter gehuurd en zijn naar Mataram gegaan. Drukke stad maar leuk om te zien. Ik had een a4tje met een kaart van de stad en kon vanaf achterop de scooter navigeren. Wel weer 2 vreselijke pot helpjes op, maarja dat hoort er bij. S'avonds in een klein restaurantje gegeten waar een jongen op een gitaar zat te spelen en liedjes zat te zingen. Klonk helemaal niet gek en uiteindelijk ook een aantal nummertjes met hem mee gezongen.
In dat restaurant vertelden ze ons ook dat het hoogseizoen eraan komt en dat het dan behoorlijk druk kan zijn op de Gili eilanden. Aangezien we nog een week voor het hoogseizoen zaten zijn we niet te lang in Senggigi gebleven en naar Gili Trawangan gegaan. We hebben een busreis en boottocht ineen gekocht. Alleen werden we niet bij de boot afgeleverd maar bij een restaurant in de buurt. Daar moesten we wachten, toen we gingen was er echter opeens haast en moesten we met paard en wagen naar de boot toe. Dat zat niet bij ons ticket inbegrepen, boeven! Het was 200 meter ver vertelde iemand ons, dus we zijn lekker gaan lopen. De andere in de boot hadden wel allemaal een koetsje genomen en waren dus flink afgezet. :)
Op het eiland hebben we vrij snel een kamer gevonden. We zitten midden op het eiland en ongeveer 200 meter van zee. Gili T is erg leuk al word het inmiddels wel wat drukker. De zee is prachtig blauw en het zand spierwit. We zijn tot nu toe hier 2 keer gaan snorkelen. Het koraal is hier niet geweldig maar er zijn een hoop vissen te zien. We hebben ook een flinke zeeslang gezien, gelukkig wel van een afstandje. Het mooiste was toch wel de enorme zee schildpad! We waren daar de enige snorkelaars en we konden hem een hele tijd volgen en hebben hem ook nog even op de foto gezet.
We hebben ook een dagje 2 fietsen gehuurd en zijn rond het eiland gaan fietsen. Hier op Gili T zijn alleen fietsen en paard en wagens toegestaan. De oostkant van het eiland is druk en kan je goed fietsen, de andere kant is erg stil en daar moesten we vaak onze fietsen meeslepen door het zand. Maar in 1,5 uur waren we rond, erg leuk!
Het eten is hier ook erg goed en goedkoop. Elke avond is hier een etensmarkt niet ver van onze homestay vandaan. Hier kan je de vis eten die je gezien hebt met snorkelen, of heerlijke sate bestellen. Ook kan je hier goed Nasi Campur eten, dat is een mandje witte rijst waarbij je een aantal bijgerechtjes kiest. Uiteindelijk heb je dan een mandje vol met allerlei lekkers, en dat voor 1,80 euro. Het is altijd erg druk op de markt en bij elk kraampje is wat anders te krijgen. Soms halen we als toetje nog een cake-pannekoek die je in een kartonnen doosje krijgt. Je kan kiezen wat je erop wil zoals chocola, pinda's en banaan. Jammie!
Vandaag zijn we een dagje naar Gili Meno gegaan. Wat is het daar rustig! Er zijn daar geen grote hotels en er is 1 winkeltje voor het hele eiland. We hebben een rondje rond het eiland gelopen en af en toe ergens pauze gehouden. Ook een flinke varaan gezien van 1,5 meter, die beesten kunnen hard rennen zeg! Gili Meno is een stuk kleiner dan Gili T maar zeker even mooi en door de stilte daar krijg je echt het onbewoonde eiland gevoel.....
08 jul. 2012, 14:47
Jullie hebben dus een lekker rustig plekje opgezocht voor de drukte komt. Dat klinkt allemaal weer heerlijk! Lekker aan het reizen en aan het genieten. Ik ben jaloers!
Geniet er van en van elkaar!
08 jul. 2012, 17:31
hoi j ch, ik bied 25 euro voor die zeeschildpad franko geleverd velp, wauw wat een geweldige eerste weken hebben jullie ga zo door, enne in sydney tellen ze de dagen al af, het tweede avontuur ha ha!!! geniet. george edelbroek.
13 jul. 2012, 19:07
Hoi Jorg en Charlotte. Een berichtje vanuit koud en nattig Gouda. Aan jullie foto's en verhalen te zien genieten jullie optimaal van de coleur locale. Veel liefs van ons en blijf gezond.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}